Direct naar de inhoud.
 • Snelvarend
 • Betrouwbaar
 • Hand made
 • Onderhoudsarm
 • Innovatief
 • Duurzaamheid in optima forma

Aluminium boten

Duurzaamheid in Optima Forma

De mooiste aluminium boten koopt u bij van Vossen Tenders in Steenwijk, Overijssel. Wij ontwerpen en produceren onze tenders, sloepen, classic tenders en sport tenders uit aluminium materiaal. Hiernaast bieden wij ook speedboten, werkboten, elektrische sloepen en werkboten in aluminium aan. Onze aluminium botenbouwers bouwen onze boten geheel naar wens en op maat, voor zowel particulieren als bedrijven. Zo hoeft u niks te kort te komen en bouwen wij de boot van uw dromen!

Van Vossen Tenders staat garant voor:

 • Een betaalbaar design;
 • Casco’s van superieure kwaliteit;
 • Een gestroomlijnd onderwaterschip.

En dit heeft u allemaal voor een voordelige prijs! Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende producenten van aluminium boten in Europa.

Aluminium boten van Vossen Tenders
detail van een aluminium boot

De duurzame aluminium boten van van Vossen Tenders

Als u kiest voor een van onze boten kiest u niet alleen voor een prachtig design tegen een voordelige prijs, het brengt nog veel meer voordelen met zich mee:

 • Aluminium roest niet. Daarom hoeft u de boot in de winter niet uit het water te halen! Hier bespaart u erg veel kosten mee. U weet namelijk zeker dat de boot bestemd is tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Ook hoeft u de boot niet te schoonmaken. Alles bij elkaar genomen is dit een erg voordelige situatie voor u!
 • Omdat aan aluminium geen giftige stoffen toegevoegd zijn, zijn de boten van van Vossen Tenders ook nog eens milieuvriendelijk.
 • Al onze boten zijn ontworpen met een ingebouwde zelflozende kuip.

Al met al draagt u met een van onze aluminium boten bij aan een duurzamere toekomst!

aluminium boten zijn duurzaam

Verschillende soorten aluminium boten

Doorgaans is het alleen mogelijk om een aluminium boot te kopen van tussen de 3 en 6 meter. Wij doen dit anders! Bij ons kunt u kiezen uit sloepen, tenders, luxe tenders, sport tenders en jachten. Ook als u op zoek bent naar een aluminium werkboot of elektrische sloep kunt u bij ons terecht!

Op maat gemaakte sloepen

Van een aluminium sloep zult u jaren plezier hebben. Een sloep vaart niet alleen comfortabel, er kan ook flink snelheid mee gemaakt worden. Dit maakt deze boot tot de perfecte plezierboot. Er kunnen tot wel 12 personen meevaren op onze sloepen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze boten van alle gemakken voorzien zijn.

Een aluminium sloep is relatief goedkoop in vergelijking met de andere aluminium boten. De boten zijn luxe afgewerkt en voorzien van extra opbergruimte. U hoeft niet bang te zijn dat u iets te kort zult komen als u vaart met de door ons geproduceerde boten. Mocht u toch nog specifieke wensen hebben, in overleg is alles mogelijk!

Tenders van aluminium

Een tender wordt getypeerd door snelheid, kracht en wendbaarheid. Het is daarom ook niet geheel verrassend dat tenders door de jaren heen uitgegroeid zijn van boten die gebruikt werden voor visserij en personenvervoer naar plezierjachten. Met onze tenders vaart u in stijl en kunt u tegelijkertijd genieten van een flinke hoeveelheid luxe en comfort.

uw aluminium boot op maat gemaakt

Deze sportieve aluminium boten stoten dankzij het materiaal veel minder benzine uit. Dit komt omdat boten gemaakt van aluminium met veel minder gewicht in het water liggen. Hiernaast draagt het materiaal bij aan de snelheid die de boot kan maken. Om het af te maken wordt de onderkant van de boten van van Vossen Tenders afgemaakt met een gestroomlijnd onderschip. Met onze boten vaart u iedereen in stijl voorbij!

Een luxe tender

De classic tenders van van Vossen Tenders trekken direct de aandacht. Ook van deze aluminium boten kunt u de gebruikelijke combinatie van duurzaamheid, snelheid en design verwachten! Onze classic tenders zijn perfect te gebruiken als u een visfanaat bent en hiervoor op zoek bent naar een aluminium visboot. Ook voor vaarten door de grachten, het kanaal of meren is deze tender uiterst geschikt.

luxe in een aluminum bootje

Deze ruime tender biedt genoeg ruimte voor wel 10 personen! Een perfecte boot voor een relaxte dag met vrienden op het water dus. Hiernaast hoeven de aluminium boten gedurende de gehele levensduur niet opnieuw geverfd te worden. Als de boot dan toch ten einde is na een erg lange tijd, dan kan de boot ook nog eens geheel gerecycled worden. Ook deze boot is dankzij het lichte gewicht erg spaarzaam.

Sportief het water op met onze sport tenders

Met luxe sport tender kunt u niet alleen gaan varen op rivieren, kanalen in grachten en op meren. U kunt er zelfs een stukje mee de zee op, als u dat zou willen. Met een van onze sportieve tenders kunt u maximaal genieten van dagjes weg en vakanties op het water. Onze Runabout 800 Sport boot is in het jaar 2018 zelfs genomineerd voor de motorboot van het jaar!

snel varen met een aluminium boot

Als u het vrije gevoel van een open boot wilt combineren met de mogelijkheid om op de boot te overnachten bent u bij ons aan het juiste adres. Overnachten is op deze sportieve aluminium boot namelijk ook gewoon mogelijk. Aan al onze aluminium boten kunnen op aanvraag opties toegevoegd worden, om ervoor te zorgen dat de boot helemaal naar wens is. Deze opties bestaan onder andere uit:

 • Toilet;
 • Navigatie verlichting;
 • Kuipverlichting;
 • Radio met versterker;
 • Kussen set;
 • Softtop tussenschot met slaapruimte voor twee personen.

Jachten van staal

Aan onze jachten van staal kunt u jaren plezier beleven. U kunt deze boten van superieure kwaliteit zowel in de standaard modellen kopen als op maat laten maken. Wanneer u voor een op maat gemaakte jacht kiest, bepaalt u zowel het ontwerp als de inrichting en afbouw.

Onze jachten lenen zich perfect voor een vakantie in eigen land, maar vanwege de robuuste kwaliteit is deze ook uiterst geschikt voor een vakantie in het buitenland. Meer aan met het jacht en ga een boek lezen of neem een duik in het water! Beter kan een vakantie haast niet!

Aluminium werkboot

Werkt u in de visserij of patrouilleert u op het water? Wij kunnen u helpen een onderhoudsvrije aluminium werkboot voor u samen te stellen. Omdat wij de boten zelf ontwerpen en bouwen, kunnen wij onze aluminium boten in overleg met u geheel naar wens maken. Onze werkboten worden vertrouwd door onder andere Staatsbosbeheer, brandweerkorpsen en Natuurmonumenten.

interieur van een boot van aluminium

Onze werkboten zijn hiernaast bijna allemaal ook uiterst geschikt om te gebruiken in de recreatie of als familieboot. Ook deze boten zijn snel, wendbaar en uiterst duurzaam. U kunt bij ons terecht voor werkboten zoals:

 • Peilboot;
 • Visboot;
 • Patrouilleboot;
 • Rondvaartsloep;
 • Grachtenboot;
 • Boot voor in de kustwateren.

Werkboten kunnen geleverd worden met buitenboordmotoren op benzine en binnenboordmotoren die draaien op benzine, diesel en elektriciteit. U kunt kiezen uit consoleboten, werkboten met kajuit en open boten.

Elektrische aluminium boten

Een elektrische sloep heeft een aantal grote voordelen. Het milieu wordt al minder belast dankzij het aluminium materiaal, dankzij de elektrische aandrijving van de boot wordt er geen brandstof verbruikt. Deze boot is hiernaast ook nog eens geruisloos, waardoor u extra kunt genieten van de mooie omgeving.

Een elektrische boot is niet alleen milieubewust, u bespaart er ook nog eens geld mee én de aandrijving is veel betrouwbaarder. Doordat u niet hoeft te tanken bespaart u op de hoge benzinekosten en daarnaast heeft deze motor een langere levensduur. Dit komt omdat een elektrische motor uit veel minder bewegende delen bestaat dan een reguliere motor.

Aluminium boten te koop

Naast al de voorheen genoemde voordelen zijn de boten ook gemakkelijk te vervoeren met een trailer. Al onze boten worden vaarklaar afgeleverd. Ga vooral met ons in gesprek over de eisen voor uw toekomstige boot. Samen kunnen wij uw dromen realiseren! Ook als u meer wilt weten over onze prijzen, de boten of de mogelijke opties kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op door te bellen naar 0521-520440 of 0621633185. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vanvossentenders.nl of het contactformulier invullen. Natuurlijk bent u voor vragen of advies ook altijd welkom om langs te komen in onze showroom in Steenwijk!

Met de aluminium boten van van Vossen Tenders bespaart u niet alleen op het milieu, maar ook op uw portemonnee!

Datum 10 januari 2020 VanVossenTenders
MENU